tiistai 1. helmikuuta 2011

Marjutin esittely

Kuva:Tapio Rantala
Joillekin elämysmatkailijoille ja lukijoille joudun tuottamaan heti alussa pettymyksen. Tämä ei ole perhokalastusaiheita käsittelevä ja kalanväsytysvideoita esittelevä blogi. Perhokalastus kulkee ja elää kyllä jossain siellä tarinoiden ja turinoiden alla pulpahtaen välillä pintaan muiden kaikenkirjavien aiheiden seassa ja lomassa.

Tykkään kirjoitella niitä näitä enkä ota mitään stressiä. Jos ei huvita kirjoittaa niin enpäs kirjoita. Blogillani ei ole yhtä tiettyä kohdeyleisöä eikä missiota. En lupaa että minulla olisi yhtään kenellekään aina jotain järkevää sanottavaa. Aloitin blogin pidon Ilkka Kauppisen innoittamana ja lievimmästä mahdollisesta painostuksesta, (ks.Sähköinen liiketoiminta), ihan miten vaan asian suvaitsee ilmaista.

Harrastan yhtä sun toista sekä perhokalastusta...

Pidän historiasta ja erityisesti vanhoista matkakertomuksista. Luen mielelläni henkilöhistoriallisia teoksia ja elämäkertoja minulle eri tavoilla kiinnostavista henkilöistä. Nykyajassa olen kiinnostunut tulevaisuuden sähköisen matkailumarkkinoinnin kehittämiseen liittyvistä kysymyksistä ja käytän blogiani matkan varrella muun muassa kaiken oppimani tallentamiseen.

Tykkään leudoista, lumisista talvista ja etenkin hiihtämisestä. Kesäkin menee, jos vain ehtii ja pääsee riittävän pohjoiseen ja kalaan. Lähellä sydäntäni ovat myös venäläisen kulttuurin, kielen ja kirjallisuuden tutkiminen ja niihin nivoutuvat aiheet. Olen tutkaillut venäläisten filosofien ja runoilijoiden suhdetta Suomeen ja erityisesti Saimaan seutuun heidän tuotantonsa kautta ja vetänyt kaikesta tuosta omat johtopäätökseni. Rakastan kuljeskelua raikkaasti virtaavien koskien äärellä erästä kalastusasiakastani siteeraten kurahousut ja lapio (eli kahluuhousut ja vapa) kädessä ja tykkään juoda kahvini nuotiolla mieluiten kuumana ja nokipannusta kaadettuna.

Henkinen sielunmaisemani on kuin diasarja jostain Suomen, Norjan, Islannin, Grönlannin, Irlannin, Uuden Seelannin, Kanadan maisemien ja Venäjän loputtomien arojen väliltä. Mielenrauhani löydän puuttomien alueiden tuulesta ja tuiskusta tai ajantappopuuhista Siperian junasta, silloin mielestäni ihminen on omimmillaan. Olen erään edesmenneen ja kunnioituksensekaista karismaa huokuneen kalastajatuttavan sanoja siteeraten meirän kylän likka ja omaa isääni siteeraten lärppäliisa. Entiset rakkaat työkaverini muistavat minut folkloristi Marjuskana. Mielestäni nämä kuvaavat minua ehkä enemmän kuin tuhat sanaa. Höpöttelen mielelläni kanssaihmisten kanssa niitä ja näitä, siellä ja täällä. Siinä tarinoidessa tulee aina myytyä myös pari kalareissuakin. Sukuni juuret ovat Hämeessä ja luovutetussa Karjalassa Laatokan rantamilla- melkoinen sekoitus sanoisin. En uskonut koskaan että hämäläisen ja karjalaisen pystyy yhdistämään mutta olen siitä elävä esimerkki...

Kuva: Tapio Rantala
Kuva:Tapio Rantala
Olen puuhastellut kansainvälisen elämysmatkailun ja matkamyynnin parissa yhtäjaksoisesti jo alkuvuodesta 1996, jolloin yhteinen taival Kuolassa sijaitsevan Varzina- joen kanssa alkoi. Olen nimenomaan puuhastellut sillä liian vakavastihan tätä ei ole voinut missään vaiheessa ottaa. Suunnittelimme kovasti edesmenneen pomoni ja suuren taustavaikuttajani Eero Petterssonin kanssa uuden nykyaikaisen Suuren Kuolan retken tuotteistamista entisen kuuluisan Suuren Kuolan retken (1887) jatkajaksi. Se ei lopulta aivan toteutunut mutta siitä lähtien Varzina satoine tarinoineen, tapahtumineen ja ennätyskaloineen on ollut mukana elämän tielläni. Ja se virtaa edelleen laskien Enozero- järvestä Jäämereen, sen liike ei lakkaa.

Tässä vielä vinkkinä muutamia kalastusmatkailuaiheisia weblinkkejä niin menneisyydestäni kuin myös jatkuvasta nykyisyydestäni. Yritetään ehtiä päivittämään kaiken muuan muassa myös websivuja, joten elekee immeiset hermostuko.

Fishbum.Travel

Varzina River Company Oy




Lisäsin blogiini Googlen Webmaster Toolin!

Ja tuosta kartasta voitte lisäksi katsoa sitemapin, missä pitkäaikaisin kotivesistöni suurinpiirtein sijaitsee. Sinne vielä tahdon mennä...

Näytä Varzina Trout Camp suuremmalla kartalla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti